VEGANA EN CUSCO

‘Oei oei oei, veganistisch eten in Cusco… dat gaat wel heel moeilijk worden.’,  ‘Denk je dat je dat gaat kunnen?’, ‘Is het niet onbeleefd om eten af te slaan?’, ‘Wat als er een boer is die zijn kippen zelf sla-‘ Oke genoeg dames en heren, mama’s, oma’s en willekeurige mensen die ik tegenkwam op de gang. Hier ben ik dan om al jullie mythes over het bittere en harde veganistische leven in Cusco te ontkrachten. Want ondertussen leef ik hier al een maand zonder vlees en zuivel en rarara ik leef nog!

LOS MERCADOS

Toen ik de markt in onze buurt bezocht werd ik instant verliefd op de groente- en fruitafdeling. Dit is het paradijs. Je hebt hier ontzettend veel verschillende exotische vruchten, groenten en peulvruchten. Alle mogelijke fruitsalades en ovenschotels flitsten aan me voorbij. Alsof het allemaal niet mooi genoeg is,  zijn er op de bovenverdieping tal van kraampjes waar je je eigen sapjes kan samenstellen.

MAMITA CRISTINA

Ik heb stiekem ook heel veel geluk met een keukenprinses  als gastmama. Cristina tovert speciaal voor mij een veganistische versie van elk gerecht dat op tafel komt en telkens is het super lekker. Pasta, gefrituurde groenten, vegan kippensoep, linzen met rijst, gemarineerde tofu of amandelcurry. She can do it all.

EN LAS CALLES

In de stad zijn verschillende restaurants waar je als veganist terecht kan. Op internet kan je tal van recensies terugvinden. Ik denk dat er voor elk typisch Peruaans gerecht welk een veganistische versie bestaat hier in Cusco.

Gedroogd fruit, kroepoek van soja, gezouten maïs of bonen, popcorn of (zoete) aardappelchips kan je kopen op de markt of in speciaalzaken. In de winkel dichtbij ons project verkopen ze zelfs carne de soja. Oja als je van smoutebollen houdt moet je zeker picarones proberen. Het zijn ronde, gefrituurde deegringen overgoten met appelsienensiroop.

Wat zouden jullie wel eens willen proeven?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s